Jakarta

Lensimme taas Singaporeen ja oltuamme siellä muutamia päiviä lähdimme Jakartaan. Jakartan asukaslukua ei tiedetä tarkalleen koska kaikkia asukkaita ei ole rekisteröity ja väkiluku lisääntyy huimaa vauhtia, monet asustelevat hökkeleissään ja liikenne on mitä on… mopoilla ohitellaan miten sattuu ja usein kolari on senteistä tai milleistä kiinni..

Jakartassa muutaman päivän vietettyämme lähdimme eteenpäin Yogyakartaan. Yogya sijaitsee Jaavan saarella Indonesiassa ja sitä hallitsee virallisesti sulttaani. Hotellihuoneemme ikkunasta näkyi tulivuori Merapi, joka purkautui viimeksi 2010 ja on Indonesian aktiivisin tulivuori.

Kulttuurikierros:
Prambanan on hindulainen temppelialue joka on Unescon maailmanperintöluettelossa. Temppelien reliefeissä on kuvattu hindueeposten ja buddhalaisten tekstien lisäksi myös rakennusaikakauden elämää ja kulttuuria. Näitä kuvia oli seinät tosiaan täynnä. Jaavan vuoden 2006 maanjäristys vaurioitti pahoin temppeleitä ja korjaustyöt kestävät vuosia.

Kuvia ihanasta hotellistamme!
Jos joskus eksytte Yogjakartaan niin suosittelen hotelli Sheraton Mustikaa, on aivan upea ihanine puutarhoineen! Ainoa miinus oli öiset rukoukset kello neljän aikaan… tutkitusti siihen aikaa ihminen nukkuu syvintä unta, mutta eipä siellä voinut kun kovaääniset alkoivat raikaamaan…

                                                          Ja välillä ruokataukoja, nami nam!

Advertisements

Yksi vastaus artikkeliiin “Jakarta

  1. Voi apua, mà oon nyt aivan koukussa. Ihania kuvia! Jàin tànne blogiis lukemaan ja ennen kaikkea katselemaan. Jotenkin tosi exoottisia juttuja. Tuo temppelikin on upea!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s