Singaporen ja Helsingin suurin ero..

Singapore on suunnilleen pääkaupunkiseudun kokoinen ja ranta viivaa on 193 km, Helsingissä noin 123 km. Asukkaita Singaporessa lähes 5 miljoonaa kun taas pääkaupunkiseudulla asustaa hieman yli miljoona ihmistä. Siinä taustatiedot siihen mistä nyt valitan..
Siisteydestä.. Miksi tuollainen suurkaupunki on PALJON siistimpi kun Helsinki? Kävelin Hesan asemalle tapaamaan ystävääni ja ihmettelin samalla sitä sotkuisuutta, roskia ja paaaaljon tupakan tumppeja pitkin poikin maassa.. Miksi porukka ei osaa laittaa roskia roskikseen ja eikä tupakoitsijat tajua että tumppi on roska. Suorastaan hävetti se sotkuisuus.. 
Singaporessa roskan heittäminen on rikos, mistä saa sakkoja ja tupakoiminen on sallittua siihen varatuilla paikoilla ja tumppeja EI heitellä maahan. Purukumi on kielletty, mutta nykyään sitä myydään apteekeissa, mutta sen maahan heittämisestä saa sakon. Näiden ja muiden sääntöjen vuoksi Singapore on siisti kaupunki, ei tupakantumppeja ja roskia pitkin katua ja kukaan ei syljeskele..  Siistiä kansaa… No sehän johtuu niistä SÄÄNNÖISTÄ. Ihmiset vain tarvitsevat sääntöjä osataakseen elää siististi, kunnioittaen luontoa ja muita ihmisiä.
Olen tullut siihen johtopäätökseen että Suomeen pitää saada laki roskaamisen kieltämiseksi. Jos heität roskan tai tumpin maahan tai syljet kadulle, teet rikoksen josta saat sakot ja tuplasakon saa jos rikkoo pullon luontoon. Mutta parempi olisi jos kukaan ei heitä roskia ja riko laseja ihan omaa fiksuuttaan ja opettaa lapsensa myös käyttäytymään fiksusti, silloinhan mitään ongelmaa ei olisi….
Mutta koska ihminen ei ole niin fiksu niin Lappu-Liisojen lisäksi voisi olla myös Roska-Ristoja. Minä kannatan!

Tätä kieltotaulua ei nähdä Helsingissä: 😀

Advertisements

2 vastausta artikkeliin “Singaporen ja Helsingin suurin ero..

  1. Singaporessa kyllä omakin huomio kiinnityi väkisinkin siihen miten siistiä siellä on, vaikka asukkaita löytyy yhtä paljon kuin Suomesta! 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s