Matkamuisteloja 5..

Vielä tämä paikka Italiasta on pakko mainita, ennen Rooman reissua, tämän jälkeen Italia saa jäädä hetkeksi rauhaan.., eli Taormina Sisilia!
Taormina oli 50-60-luvulla varakkaiden turistien suosima ja mm Elizabeth Taylor, Richard Burton, Ava Gardner ja Greta Garbo ovat viettäneet siellä talviaan. 60-luvun lopulla tavalliset turistit ”löysivät” paikan ja sen jälkeen paikasta onkin tullut ”turistikylä”, toki paikalliset myös vietävät lomiaan siellä ja asuvat myös. 🙂
Taormina sijaitsee kauniisti rinteellä tulivuori Etnan vieressä, alhaalla siintää meri ja rannat, mm turistirysä Naxos. Mukavaa kuntoilua oli mennä rappusia alas rannalle tai kylästä ylöspäin teitä ja rappusia, maisemat vaan paranivat!

           Maisemat olivat mielettömät, valokuvaan ei saa sitä millään vangittua..

Loma Roomassa on edessä ensi viikolla. Suunniteltiin/päätettiin se nopeasti, koska New Yorkin matkaan on vielä aikaa ja pieni loma olisi tähän väliin aika kiva. Asunto varattiin Home Awayn kautta, testataan sen systeemin toimivuus, ehkä käytetään sitä tulevaisuudessa enemmänkin, varsinkin jos vietetään pidempia aikoja samassa paikassa. Siten pystyy ehkä paremmin elämään paikalliseen tyyliin, kuin hotellissa majoittuessa. Voi käydä torilla ja pikku putiikeista ostamassa vihannekset ym ruokatarpeet niin kuin kunnon roomalaiset… 😀
Asunto on Trasteveressä, jossa niitä pikku putiikkeja pitäisi olla. Ollaan käyty siellä edellisillä reissuilla, mutta vain illallisella, joten nyt pääsee tutustumaan alueeseen paremmin.

Nyt fiilistellään Roomaa.. alla kaksi kuvaa eri vuosilta, mutta samaan vuodenaikaan eli joulukuussa. Ensimmäisellä kerralla oli leuto sää ja pärjäsi hyvin ilman käsineitä, toisella kerralla oli kylmä viima..

Vatikaanin huipulla ei tuule.. tällä kertaa..  🙂

Rome, stiamo arrivando!

Advertisements

6 vastausta artikkeliin “Matkamuisteloja 5..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s