Tasmania eläimet…

Tasmaniassa elelee erikoisia eläimiä, joita halusin ehdottomasti nähdä, joten suunnattiin Bichenossa East coastilla sijaitsevaan Natureworldiin, jossa oli siihen mahdollisuus. Tavattiin myös samoja eläimiä myöhemmin luonnonpuistossa Gradle Mountain luonnonpuistossa.
Nature Parkissa oli mm rescue eläimiä, jotka oli pelastettu, jos emo oli kuollut. Valitettavasti välillä tien varrella näkyi kuolleta eläimiä 😦 Pakotin mieheni, joka ajoi, ajamaan tosi tarkkana. Me ei ainakaan tapeta yhtään Australian vompateista, devileistä tai kenguruista!!

 Walking with the kenguru… 🙂

 Pikkuinen Wallaby, meidän Gradle Mountain mökin pihapiirissä

 Tänä Vompatti oli vielä nuori, ei teini-ikäinen, koska sen jälkeen niistä tulee kuulemma kiukkuisempia 🙂  No tämäkin yksilö ajoi lopuksi ihanan oppaamme pois kotiaitauksestaan. Hänellä oli jo paljon arpia nilkoissa.. Tässä alla kuitenki söpösti sylissä. 🙂

 Tämä Vompatti eleli Gradle Mountain mökimme pihamaalla.. 🙂
 Jaahas.. Tasmania Devil kiiruhtaa jonnekin..

 

 Näin söpö se on, vaikkakin voi jopa syödä pieniä kenguruitakin.. Mutta on raadonsyöjä eli pitävät paikat siistinä.. Tasmanian Devilin uhka on nykyään tarttuva syöpä, joka on tehnyt eläimestä jälleen uhanalaisen. Siksi on tärkeää että näitä, suomeksi Pussiahmoja, on turvassa villieläinpuistoissa ja eläintarhoissa.

Tarkkaavainen kuuntelija… 🙂
Advertisements

8 vastausta artikkeliin “Tasmania eläimet…

 1. Kiitos ihanasta kierroksesta Aussi-elukoiden joukossa 🙂 Kenguruiden ja tietysti muidenkin eläinten elintila on taidettu ajaa aika ahtaalle siellä, muistan jossain dokkarissa näin kerrotun -taisi olla juuri tuosta rescue-toiminnasta.

  Tykkää

 2. Parasta Australiassa on nimenomaan eläimet ❤ Vaikken eläintarhoista pidäkään, niin nuo Australian villieläinpuistot on mielestäni hyviä. Mahtavaa, että olette nähneet eläimiä myös luonnossa. 🙂

  Tykkää

 3. Onneksi mm Tasmaniassa ja muuallakin Ausseissa on paljon luonnonpuistoja. Siellä eivät ihmiset niin paljon häiriköi.. Mm Gradle Mountainin luonnonpuistoon pääsi vain 7 autoa kerralla, mutta myös bussikuljetus oli järjestetty halukkaille vierailijoille. Aussin luonto on aika haasteellinen ihmiselle, joten sinne ei voi vain mennä ilman että on hyvät merkityt polut.

  Tykkää

 4. Oli tosiaan kiva nähdä näitä eläimiä myös luonnossa 🙂 Oltiin ihan onnessaan kun kenguru loikki mökin pihan läpi 😀 Villieläinpuistot ovat hyviä siksikin että pelastavat orpoja ja muuten onnettomia yksilöitä ja juuri tuon Devilin sairauden takia 😦 Meidän oppaan kotona asui kuulemma Vompattivauvoja.. En tiedä päätyvätkö takaisin luontoon vain mihin joutuvat. Varmaan yrittävät kaikkensa että mah moni saa elää vapaana luonnossa. Kotikissa oli muuten tappanut emän..

  Tykkää

 5. Mielettömiä kuvia ja ihania eläimiä. Pienenä tyttönä tahdoin itselleni vompattia, mutta taidan perua puheeni, jos ne ovat noin äreitä…:)) Tasmanian Devil:t on ihan mielettömiä myös, toivottavasti selviävät ihmisten avulla ja kanta lisääntyy!

  Tykkää

 6. En ihmettele että haluasit Vompatin, olivat tosi söpöjä! Harmi kun en ostanut Vompatti-pehmolelua.. 😦 Toivotaan että tuo pieni, mutta pippurinen Devil säilyy ja voi hyvin tulevaisuudessakin.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s