Washington DC…

Tytär on ollut nyt viime talvesta asti USA:ssa ja halusin käydä katsomassa hänen työpaikkaa ja asuinkaupunkia. Mielenkiintoinen kaupunki ja nyt sinnepäin kohdistuvatkin monien katseet, koska on Presidentti-vaalit. Emme tavanneet siellä ketään, joka äänestäisi Mr Trumphia… Monet olivat kauhuissaan siitä, jos hänet valitaan.. Ymmärrän hyvin..

No sen enempää sekaantumatta politiikkaan.. Oli hauska nähdä Valkoinen Talo ym Washingtonin nähtävyyden. Kaupunki on täynnä hienoja muistomerkkejä, entisten Presidenttien ja eri sodissa kuolleiden.. United States Capitol eli Yhdysvaltain kongressin rakennus, Lincoln Memorial, Arlingtonin sotilashautausmaa, Washington monumentti, lukematon määrä museoita.. Me kävimme katsomassa National Gallery of Art, jos sinnepäin eksyy niin kannattaa ehdottomasti käydä. Isohan se on, mutta voi vaikka valita kiinnostavimmat alueet.

Washington on kansainvälinen kaupunki, ymmärrettävästi siellä käy paljon vierailijoita ulkomailta ja myös amerikkalaiset itsekin työasioissa ja turisteina. Se näkyykin katukuvassa, miehiä puvut päällä ja naisia jakkupuvuissa, turisteja lenkkareissa, paljon poliiseja ja helikopteritkin lentelevät.

Alla muutama kuva muistomerkeistä. Ensimmänen alla ei ole muistomerkki, mutta on kaikille tuttu talo 🙂

 Arlingtonin hautausmaa oli vaikuttava näky ja vahdinvaihto tuntemattoman sotilaan haudalla oli koskettava. Surullinen paikka, sotien uhreja, nuoria suurinosa 😦

Iltavalaistuksessa Thomas Jefferson Memorial.

Advertisements

7 vastausta artikkeliin “Washington DC…

 1. Voih, tulee niin nuoruus mieleen, sillä asuin tuolla vuode nuorena tyttönä. Itse asiassa Marylandin puolella, mutta metromatka kesti DC:n keskustaan 40 min. joten usein tuli juuri noissa kuvaamissasi paikoissa pyörittyä! Aah! Pitää vielä mennä joskus ja viedä perhe myös sinne.

  Tykkää

 2. Olipa mielenkiintoinen postaus! Ja tosiaan niin ajankohtainen. Tytär on siellä ihan eturivin paikoilla seuraamassa historiallisia hetkiä. Hienot kuvat olet ottanut. En ole koskaan USA:ssa käynyt, ehkä vielä joskus.
  Kiitos Marre ja hyvää viikkkoa!

  Tykkää

 3. Varmaan olisi kiva käydä muistelemassa ja katsomassa nuoruuden paikat ja uudestaan nuo mahtavavat muistomerkit. 🙂 Metro on ollut viime vuodet ilmeisesti ilman kunnon huoltoja, koska tyttäreni kertoi että siellä sattuu jatkuvasti tulipaloja, rahoitus huoltoon ja korjaamiseen on ollut jumissa.. Nyt ilmeisesti yrittävät laittaa kuntoon, onneksi… On sentään Washington DC ja metro surkeassa kunnossa..
  Monet käyttävät überiä, on muuten tosi kätevä. Puhelimessa on ohjelma, johon laitat karttaan missä olet ja mihin menet, voit seurata tarkasti mistäpäin auto tulee. Maksu menee suoraa luottokortilla, jonka numero on lisätty appsiin, rahaa ei käytetä. Kätevää!

  Tykkää

 4. Hei Tuula! Tämä aika siellä jää varmasti hänelle mieleen, presidentin vaaleineen ja on saanut itse töiden puolesta olla mukana monessa merkittävässä asiassa.
  USA on suuri maa, sen oikein tuntee jalkojensa alla, täynnä erilaisia ihmisiä ja alueita 🙂 Toivottavasti päätät käydä! Minä haluisin käydä länsirannikolla LA:ssa, ehkä joskus.. 🙂

  Tykkää

 5. Tiian luota löysin blogiisi- mikä ihana blogi sulla!
  Jään seurailemaan sitä ihan 100 % varmasti!
  Jännittävää tulevaa pressanvaaliviikkoa (on se sana :))!

  Tykkää

 6. Hei Elis, tervetuloa! ja kiitti kommentista! Joo jänskättää kyllä vaalit aika paljon, seuraan tiiviisti pakostakin, koska mies on ihan riippuvainen ja katsoo rapakon takaisia vaaliohjelmia.. 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s